Hvorfor tro, når man kan vide, spørger avis
Jan 11th, 2008 by Dorte Toft
Kristeligt Dagblad ser i dag på, hvorledes religion og naturvidenskab krydser klinger. Interessant læsning, hvad enten man tror eller ej, og her et lille uddrag:
“….hvordan kan man tro på en tekst, der beskriver verdens skabelse som resultatet af sølle seks dages arbejde? Og hvordan kan det give mening, at mennesket stammer fra en klump ler, der får pustet luft i næseborene, når al forskning peger på, at vi i realiteten stammer fra en encellet organisme i fortidens urhav?
Hvad berettigelse har Bibelen, Koranen, Torahen og de andre hellige skrifter i det hele taget, når videnskaben i stigende grad kan forklare alt det, som mennesket i årtusinder har fundet svar på i religionen?”
Ikke overraskende finder avisen frem til mennesker, der ikke har problemer dermed, men også en ikke-troende høres, og her hæftede jeg mig ved følgende:
– En af de ting, der irritererer mig i Det Etiske Råd, er når folk ikke klart melder ud og siger, at deres modstand mod de nye teknologiske muligheder faktisk er religiøst begrundet. Til tider oplever jeg, at den egentlige motivation bag er et argument er af religiøs karakter, men at man prøver at give det en sekulær indpakning. På den måde afskæres man fra at vide, hvad der egentligt diskuteres.
Manden bag udtalelsen er Klemens Kappel, lektor i filosofi ved Københavns Universitet.
Dorte Toft